Koruna dopoledne oslabovala, vůči dolaru ztratila na 18,22 Kč/USD

20.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. ledna (ČTK) - Česká měna dopoledne oslabovala vůči oběma hlavním světovým měnám, výraznější ztráty zaznamenala vůči dolaru. Kolem 10:20 koruna v porovnání s úterním závěrem ztratila k dolaru 14 haléřů na 18,22 Kč/USD. Proti euru byla slabší o tři haléře na 25,88 Kč/EUR, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Koruna a okolní měny ráno zareagovaly na silnější dolar a oslabily. Krátce po úvodu se však snaží své ztráty redukovat a česká měna se nyní proti euru pohybuje na 25,88 Kč/EUR," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Viceguvernér České národní banky Miroslav Singer uvedl, že letos čeká růst ekonomiky kolem dvou procent. Na trh zpráva podle Vlka neměla vliv.

Dolar své zisky dál rozšířil, když ho podle Vlka v úterý ze stagnace vytrhl horší německý index ZEW a k posílení přispěly i horší výkony akcií. Dodal, že jako další vlivy mohly zapůsobit čínské brzdění úvěrové expanze a vítězství amerických republikánů v senátních volbách v Massachusetts. Kolem 10:20 se dolar obchodoval na 1,4211 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK