Výrobce cukrovinek Hershey se stáhl z boje o Cadbury

22.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 22. ledna (ČTK) - Americký výrobce cukrovinek Hershey se stáhl z boje o převzetí britské potravinářské firmy Cadbury. Uvolnil tak cestu spojení Cadbury s firmou Kraft Foods, na kterém se firmy dohodly na počátku tohoto týdne.

Americký Kraft se tento týden dohodl s Cadbury na jejím převzetí za 11,7 miliardy liber (348,7 miliardy Kč), částečně v hotovosti a částečně výměnou akcií. Konkurenční zájemci o Cadbury, firmy Hershey a italská Ferrero, však dostali čas do 25. ledna 8:00 SEČ, aby se buď stáhli z boje o Cadbury, nebo přišli s konkurenční nabídkou. Ta by však musela být pouze v hotovosti.

Podle zdrojů blízkých jednání Ferrero již uvedla, že nebude o Cadbury usilovat. Nezveřejnila však k tomu žádné oficiální prohlášení, napsaly agentury AP a Reuters.

Spojením Kraft Foods s Cadbury vznikne největší světový výrobce cukrovinek, žvýkaček a čokolád, který překoná tržby skupiny Mars-Wrigley. Transakce spojí pod jednu střechu čokolády Milka, Toblerone nebo Figaro od skupiny Kraft s nejprodávanější britskou značkou čokolád Dairy Milk. Kraft Foods má ve svém portfoliu také sušenky LU, TUC nebo Oreo, kávy Jacobs a mimo jiné i české značky jako BeBe nebo Tatranka. Cadbury prodává kromě čokolád například žvýkačky Trident.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK