Zisk personální agentury Manpower se propadl o 62 procent

02.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. února (ČTK) - Zisk personální agentury Manpower se ve čtvrtém čtvrtletí propadl o 62 procent na 29,1 milionu USD (541,6 milionu Kč). Hospodaření společnosti negativně ovlivňuje recese, která snížila poptávku po zaměstnancích. Výsledky za čtvrtletí však překonaly odhady analytiků díky zlepšení poptávky po pracovnících na výpomoc.

Společnost v dnešním prohlášení rovněž vyjádřila důvěru, že oživení ekonomiky bude trvalé. V prvním čtvrtletí proto očekává první růst tržeb od třetího čtvrtletí 2008.

Zisk na akcii činil 37 centů, a o 13 centů tak překonal odhady analytiků dotazovaných agenturou Thomson Reuters. Příjmy se za tři měsíce do konce prosince snížily o čtyři procenta na 4,4 miliardy USD.

Poptávka po pracovních na výpomoc se obvykle začíná zvyšovat v době ekonomického oživení jako první. Společnost dodala že vidí zlepšení trendů na trhu práce ve všech regionech.

Manpower rovněž oznámil, že koupí personální agenturu Comsys IT Partners, která se zaměřuje na technologické zaměstnance. Cena za akvizici bude 431 milionů USD včetně dluhu, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK