Poslanci by dnes měli jednat o obnovení progresivního zdanění

03.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. února (ČTK) - Sociálnědemokratickým návrhem na zavedení vyšších daní pro lidi s vysokými příjmy by se dnes měla zabývat Poslanecká sněmovna. Mohla by též projednat sociálnědemokratický a komunistický návrh na omezování hazardu, na zrušení anonymních akcií na jméno nebo novelu zamezující nekalým nabídkám na podnikatelskou inzerci v katalozích. Zda se ale k plánovaným bodům sněmovna dostane, není jisté.

Dosavadní jednání sněmovny prodlužují častá a dlouhá vystoupení občanských demokratů. V úterý odpoledne si vyžádali dvouhodinou přestávku na poradu svého klubu a schůze tím skončila. Občanští demokraté ale tvrdí, že nejde o obstrukci, že chtějí jen o každém návrhu důkladně debatovat.

Poslanci by se také měli zabývat návrhem zahrádkářského zákona a vyslechnout pozměňovací návrhy, které k němu vznesou. Stejně tak by měli vyslechnout pozměňovací návrhy k novele zákona o ochraně ovzduší, která navyšuje podíl biosložky v naftě a benzinu. Zvolit by měli nové členy dozorčí rady pozemkového fondu.

Na dnešním programu jsou mezi posledními body také dva návrhy na vydání státních dluhopisů. První z nich má umožnit státu vydat dluhopisy na krytí dodatečně navýšeného loňského schodku, druhý pak na schodek letošní.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK