Internetová AOL se ve čtvrtletí vrátila k zisku

03.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. února (ČTK) - Americká internetová společnost AOL se ve čtvrtém čtvrtletí vrátila k zisku, její tržby však kvůli poklesu počtu předplatitelů a slabému trhu s reklamou klesly. Čistý zisk za tři měsíce do konce prosince činil 1,4 milionu USD (26,1 milionu Kč) ve srovnání se ztrátou téměř dvě miliardy USD ve stejném obdobím předchozího roku. AOL se v prosinci oddělila od firmy Time Warner.

AOL provozuje desítky internetových stránek a nabízí připojení na internet. Příjmy společnosti se snížily o 17 procent na 809,7 milionu dolarů, napsaly agentury AP a Reuters.

Firma Time Warner se dohodla na spojení s AOL v roce 2000. Dohoda však vedla k obrovským problémům, včetně propadu ceny akcií a změnám ve vedení firmy. Nepodařilo se ani dosáhnout slibovaných úspor a firma musela přistoupit k vysokým odpisům. Obě společnosti se proto loni dohodly na oddělení AOL do samostatné společnosti, které bylo dokončeno v prosinci.

Time Warner dnes uvedl, že ve čtvrtém čtvrtletí vydělal 627 milionů dolarů po ztrátě 15 miliard dolarů před rokem, kdy byly výsledky zasaženy vysokými mimořádnými náklady. Celkové tržby společnosti meziročně stouply o dvě procenta na 7,23 miliardy dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK