Na Holiday World se poprvé představí Tanzanie a protinožci

03.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. února (ČTK) - Středoevropský veletrh dovolených Holiday World, který ve čtvrtek začíná v Praze na holešovickém výstavišti, se letos představí na menší ploše než loni. Podle organizátorů ale vystavovatelů neubylo, navíc se podařilo přilákat některé nováčky. Poprvé se představí například Tanzanie a Island, premiéru budou mít také specialisté na Austrálii a Nový Zéland.

"Představení dražších a vzdálenějších destinací je reakcí na nasycený trh a vyšší disponibilní příjmy cestovatelů," uvedl analytik Jaromír Beránek.

Podle manažera Holiday World Libora Patočky zvolila velká část vystavovatelů taktiku prezentovat se na více akcích než v minulých letech, ale omezili velikost expozic. Partnerskou zemí 19. ročníku veletrhu bude Slovinsko, které se snaží přilákat turisty, kteří většinou zemí pouze projíždějí při cestách dál na jih ke Středozemnímu moři.

Kromě prezentací cestovních kanceláří a agentur, národních turistických centrál, zemí a regionů nabídne veletrh také odborný doprovodný program. Například Asociace hotelů a restaurací představí novou hvězdičkovou klasifikaci ubytovacích zařízení, ministerstvo pro místní rozvoj zase pořádá seminář k inovacím v cestovním ruchu.

Hlavní veletrh doprovází třetí výstava golfu a golfového turismu Golf World Prague a gastronomická výstava Top Gastro. V rámci veletrhu Holiday World se koná i přehlídka cestopisných filmů World Film. Akce potrvají do 7. února, přičemž první dva dny jsou určeny odborníkům.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK