Sazka loni zvýšila tržby o čtyři procenta na 8,4 miliardy korun -------------------- --------------------

04.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. února (ČTK) - Největší loterijní firma v tuzemsku Sazka loni zvýšila tržby ze sázkové a loterijní činnosti meziročně o čtyři procenta na téměř 8,4 miliardy Kč. Rekordní nárůst zaznamenaly především kurzové sázky, jejichž vklady vzrostly v roce 2009 o více než 87 procent. Předběžné výsledky dnes Sazka oznámila ČTK v tiskové zprávě.

Tržby ze sázkové činnosti konkurenční společnosti Tipsport v roce 2009 dosáhly 6,38 miliardy Kč, což je proti předchozímu roku nárůst o 30 procent. Ostatní sázkové kanceláře loňské výsledky zatím nezveřejnily.

Celkové platby za loterní a neloterní produkty přijaté na terminálech Sazky dosáhly v loňském roce 18,6 miliardy Kč, z nichž 8,4 miliardy Kč činily tržby ze sázkové a loterní činnosti a 10,2 miliardy Kč platby za neloterní produkty a služby.

Podíl internetového sázení na celkových vkladech kurzových sázek Sazky dosáhl 85 procent, výhernost se přiblížila hranici 90 procent. Z dalších produktů vzrostly nejvíce vklady číselné loterie Euromilióny, které se meziročně zvýšily téměř o 19 procent. Mezi nejvýznamnější novinky patřily loni internetové kurzové sázky, spuštěné v lednu 2009, a věrnostní program Klub Sazka pro zákazníky loterních a neloterních služeb, zahájený v listopadu 2009.

Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v oblasti sportu a tělovýchovy. Největším akcionářem je Český svaz tělesné výchovy. Od roku 1956 odvedla Sazka na veřejně prospěšné účely především ve sportu a tělovýchově více než 28 miliard Kč a sázejícím vyplatila na výhrách téměř 95 miliard Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK