Prodej Hyundai v USA by letos mohl překročit půl milionu vozů

15.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Orlando 15. února (ČTK) - Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor hodlá v letošním roce zvýšit svůj tržní podíl ve Spojených státech na 4,5 procenta z loňských 4,2 procenta díky novým modelům a agresivnímu marketingu. Agentuře Reuters to dnes řekl šéf amerického prodeje firmy David Zuchowski. Dodal, že celoroční prodej Hyundai v USA by letos mohl poprvé překročit půl milionu vozů.

V loňském roce automobilka zvýšila svůj prodej v USA o osm procent na více než 435.000 vozů. Celkový prodej automobilů v USA se přitom propadl o 21 procent. Podíl Hyundai na americkém trhu tak loni stoupl na 4,2 procenta z předloňských tří procent.

"Číslo 500.000 je pro nás magické," uvedl Zuchowski. Dodal, že existuje "skutečně dobrá šance", že Hyundai letos v USA hranici 500.000 prodaných automobilů pokoří.

Podle analytiků by nyní Hyundai mohla těžit z problémů svého japonského konkurenta Toyota Motor. Ten byl nedávno nucen svolat k opravě přes osm milionů automobilů několika modelových řad kvůli problémům s nechtěným zrychlováním, což mělo negativní dopad na jeho pověst výrobce kvalitních vozů.

Hyundai ke konci roku 2008 zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Nošovická automobilka vyrobila v minulém roce zhruba 118.000 vozů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK