Zhruba 40 procent Američanů nemá doma rychlý internet

16.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 16. února (ČTK) - Zhruba 40 procent Američanů nemá rychlé internetové připojení z domova. Ukázala to nejnovější data amerického ministerstva obchodu. Širokopásmové napojení na síť odevšad přitom administrativa prezidenta Baracka Obamy a Kongres označily za klíčovou podmínku hospodářského rozvoje, která vytvoří nová pracovní místa a všem oblastem USA zpřístupní vzdělání a nejnovější medicínu.

"Jsme v bodě, kdy je rychlé internetové napojení obecně nezbytné pro schopnost lidí uspět v dnešní ekonomice a společnosti," uvedl šéf amerického úřadu pro telekomunikace a informatiku (NTIA) Larry Strickling. Úřad spadá pod ministerstvo obchodu a dnešní zprávu vypracoval.

NTIA a úřad pro rozvoj venkova spadající pod ministerstvo zemědělství mají k dispozici 7,2 miliardy dolarů z hospodářských stimulů na šíření širokopásmových přípojek. Program nyní běží a většinu z těchto prostředků pohltí výstavba sítí v těch oblastech USA, kde rychlý internet chybí.

Federální komunikační komise (FCC) má příští měsíc předat Kongresu zprávu s doporučeními, jak zajistit, aby byl rychlý internet realitou po celých Spojených státech. Předpokládá se také, že FCC doporučí rozšířit fond o dotace na telekomunikační služby v chudých regionech a na venkově, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK