Koruna dopoledne posilovala vůči dolaru i euru

17.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. února (ČTK) - Česká měna dopoledne posilovala vůči oběma hlavním světovým měnám, výrazněji k americkému dolaru. Kolem 11:15 koruna proti dolaru v porovnání s úterním závěrem posílila o 17 haléřů na 18,88 Kč/USD. Proti euru stála na 25,95 Kč/EUR, byla tak o šest haléřů silnější, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Jiřího Škopa z Komerční banky koruna spolu s ostatními regionálními měnami během rána posílila z úrovně okolo 26,00 Kč/EUR až na 25,87 korun za euro, později však své ranní zisky korigovala. "Posilovaly i akciové trhy, snižující se riziková averze se tak přesunula i na měny rozvíjejících se trhů," dodal Škop.

Americký dolar se kolem 11:15 obchodoval na 1,3742 USD/EUR. Úterní obchodování dolaru vůči euru podle Škopa po většinu dne příliš vzruchu nepřineslo, když se kurz pohyboval okolo ranní úrovně 1,3650 USD/EUR. Nevýrazné pohyby podle něj souvisely i s tím, jak investoři čekali na další zprávy z jednání ministrů financí Evropské unie ohledně Řecka či dalších problémových států jako Portugalsko, Irsko a Španělsko.

jap vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK