Pražská burza pokračuje v růstu, posiluje většina titulů

17.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. února (ČTK) - Pražská burza pokračuje v růstu, hlavní index PX kolem 11:15 posílil o 0,95 procenta na 1151,6 bodu. Rostou i okolní středoevropské trhy. Jak vyplývá z údajů pražské burzy, získávala většina titulů, trh nahoru táhla banka Erste, dařilo se mediální CME a ČEZ. Ztrácela developerská skupina Orco. Rostou i okolní středoevropské trhy, varšavský WIG 20 až o dvě procenta.

Pražská burza zahájila růstem tažena hlavními evropskými indexy, uvedla Tereza Špačková ze společnosti Patria Direct. Evropské trhy byly od samého rána v plusu díky pozitivním americkým i asijským indexům, když Wall Street dokázal zakončit po dni volna se solidními zisky. "Na českém trhu ráno chyběly impulzy v podobě korporátních zpráv, pražská burza se tak vyvíjí podle sentimentu západních trhů," dodala Špačková.

Solidní objemy jsou vidět stejně jako v posledních dnech u bank. Erste Bank v úterý v závěru vídeňského obchodování vystřelila až na 28 eur (725 Kč), kde i dnes zahájila a na této úrovni se prozatím drží. Telefónica roste dále nad 450 Kč.

NWR posílila v úvodu na 185 Kč, kde však v posledních dnech nalézala rezistenci. Spíše podprůměrná aktivita je zatím na ČEZ, když titul stále balancuje na úrovni okolo 880 Kč, uvedla Špačková.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK