Čtvrtletní ztráta operátora kasin MGM Mirage mírně klesla

18.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Las Vegas 18. února (ČTK) - Čtvrtletní ztráta operátora kasin MGM Mirage mírně klesla na 433,9 milionu dolarů. Podnik v dnešní zprávě připomněl, že se soustředil na otevření komplexu CityCenter za 8,5 miliardy dolarů v centru Las Vegas.

CityCenter označují jeho stavitelé za nejdražší privátní stavební projekt v Severní Americe. Vytvořil podle nich nejvíce pracovních příležitostí na jednom místě v USA za minulý rok; zaměstnává zhruba 12.000 lidí.

První fázi mamutího centra otevřela MGM Mirage v polovině prosince. Jde o společný projekt s developerskou skupinou Dubai World. Významným investorem do centra je i miliardář Kirk Kerkorian.

Bez mimořádných odpisů hodnoty investic v Atlantic City měl podnik v posledním loňském čtvrtletí ztrátu 21 centů na akcii. Analytici podle Thomson Reuters tento výsledek odhadovali na 13 centů.

MGM Mirage čeká jako spousta jiných firem v oboru, až se zlepší obecné klima v americké ekonomice. Firma proto ve čtvrtletí snížila výdaje na 1,96 miliardy dolarů z 2,68 miliardy rok předtím. Tržby za čtvrtletí klesly o 11 procent na 1,45 miliardy dolarů, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK