Obce žádají MMR o 1,2 mld. Kč na podporu bydlení a rozvoje

23.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. února (ČTK) - Obce žádají ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) o dotace na programy podpory bydlení a regionálního rozvoje v objemu 1,2 miliardy korun. Úřad má ale pro tyto programy k dispozici jen 930 milionů korun. MMR to dnes sdělilo v tiskové zprávě.

"Převis žádostí o téměř 270 milionů korun jasně ukazuje, že dotační programy MMR v oblasti bydlení a regionálního rozvoje mají pro obce velký význam a o tyto dotace je proto velký zájem," uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

Rozpočet programu Podpora bydlení počítá na rok 2010 se 490 miliony korun. Na podporu regenerace panelových sídlišť obdrželo ministerstvo 80 žádostí o dotace. O peníze na výstavbu technické infrastruktury se uchází 108 obcí, na výstavbu podporovaných chce dotace 73 radnic. Na opravy domovních olověných rozvodů si majitelé nemovitostí podali celkem 63 žádostí.

Na regionální rozvoj má letos MMR 440 milionů korun. Program Podpora obnovy venkova eviduje 745 žádostí o dotace. Na úpravy bývalých vojenských areálů k obecnímu využití letos dorazilo 40 žádostí. Dalších osm uchazečů soupeří o dotace na program Bezbariérové obce.

Ministerstvo bude nyní předložené žádosti hodnotit. Jednotlivé komise pro hodnocení žádostí budou zasedat už začátkem dubna.

dnv vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK