Koruna dopoledne oslabila vůči euru i dolaru

04.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. března (ČTK) - Česká měna si dopoledne připsala ztráty vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 koruna vůči euru v porovnání se středečním závěrem ztratila osm haléřů na 25,82 Kč/EUR. Proti dolaru si pohoršila o pět haléřů na 18,90 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Koruna se ani dnes nemůže inspirovat žádnými domácími událostmi, stejně jako okolní měny se tak zaměřuje na dění ve světě," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Ve světě se nálada vůči rizikovým aktivům od středy zhoršila, na což podle něj reaguje i česká měna oslabením.

Dolar kolem 10:15 v porovnání se středečním závěrem mírně zpevnil na 1,3663 USD/EUR. Vlk dodal, že euro ve středu vůči dolaru posilovalo a zhruba po dvou týdnech znovu překonalo hranici 1,3700 USD/EUR.

"Dobrou náladu trhů nedokázala udržet Béžová kniha, kde americká centrální banka (Fed) nadále píše o lepšící se ekonomické situace, ale konstatuje i slabou tvorbu pracovních míst," poznamenal Vlk. Špatné zprávy pak přišly z čínského bankovního sektoru a rizika skýtá i dnešní jednání Evropské centrální banky (ECB), míní Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK