Apple příští měsíc zahájí prodej nových počítačových tabletů iPad

05.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. března (ČTK) - Americká společnost Apple zahájí 3. dubna prodej nových počítačových tabletů iPad ve Spojených státech. Oznámila to dnes firma. Dodala, že tyto přístroje během příštího měsíce uvede rovněž na devět zahraničních trhů. Podle agentury Reuters je iPad nejočekávanějším produktem Applu od mobilního telefonu iPhone, jenž se začal prodávat v roce 2007.

Tablet je zařízení s dotykovým displejem, které vyplňuje mezeru mezi laptopy a chytrými telefony. Společnost Apple představila iPad koncem ledna. Přístroj bude podle firmy lepším pomocníkem při čtení digitálních knih, hraní her a sledování videa než laptop i chytrý mobil. Úhlopříčka displeje iPadu měří 24,6 centimetru. Přístroj je silný 1,25 centimetru a váží 680 gramů. Paměť má 16, 32 nebo 64 gigabajtů.

Cena přístroje bude v USA začínat na 499 dolarech (zhruba 9400 Kč). Apple začne iPad během dubna prodávat rovněž v Německu, Francii, Itálii, Británii, Švýcarsku, Španělsku, Kanadě, Austrálii a Japonsku, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK