Developerská firma Finep zvýšila loni tržby o tři procenta

16.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. března (ČTK) - Developerská společnost Finep v roce 2009 zvýšila meziročně tržby o tři procenta. Zisk firmy se pohybuje v řádu stovek milionů korun. Na tiskové konferenci to dnes řekl generální ředitel skupiny Tomáš Pardubický. Přesná čísla a další údaje k výsledkům neuvedl.

"V letech boomu by to nebyl žádný zázrak, v době recese to ale považuji za velmi dobrý výsledek," uvedl k tržbám Pardubický.

Finep během loňského roku prodal kolem 500 bytů, což je o 23 procent více než o rok dříve. Letošní prodeje očekává Finep na úrovni roku 2009.

V roce 2010 chce Finep dokončit zhruba 500 bytů, zvažuje dát do prodeje 300 bytových jednotek. Na rok 2010 plánuje developer zahájení výstavby bytů v Praze-Hostivaři, Štěrboholích, další etapy svých projektů chce začít stavět také na Harfě a Proseku. "Pokud překonáme ochlazení na trhu, máme připravené další projekty," poznamenal předseda představenstva firmy Michal Kocián.

Další stavební ruch se má letos začít také v největším projektu Finepu v pražských Stodůlkách. Právě tam Finep kromě první etapy bytů vystavěl kancelářské centrum, které je v současnosti ze 70 procent pronajato. Největším nájemce v komplexu je Siemens. "V přípravě máme další kancelářský projekt na Proseku nedaleko metra Střížkov," řekl generální ředitel, podrobnosti ale nesdělil.

Finep vznikl v roce 1995. Od té doby postavil přibližně 5000 bytů, dokončil 15 projektů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK