Euro odpoledne smazalo předchozí ztráty k dolaru

22.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 22. března (ČTK) - Evropská měna odpoledne smazala počáteční ztráty vůči dolaru způsobené nejistotou kolem pomoci pro Řecko. Euru pomohlo obnovení chuti investorů k rizikům, které poslalo nahoru i americké akcie.

Kolem 17:45 SEČ euro vůči dolaru posílilo o 0,21 procenta na 1,3553 USD. K jenu však kleslo o 0,36 procenta na 122,05 JPY. Dolar vůči jenu oslabil o 0,53 procenta na 90,05 JPY.

Euro dopoledne klesalo a k dolaru se propadlo až na nejnižší hodnotu za tři týdny. Důvodem byly obavy, zda si Řecko bude tento týden na summitu Evropské unie schopné zajistit pomoc od dalších členských zemí. Představitelé zemí EU zatím vysílají smíšené signály. Německo naléhá na Atény, aby si pomohly samy. Itálie naopak podporuje pomoc od dalších členů EU.

Americký akciový trh začal nový týden růstem, k němuž mu dopomohly zejména akcie zdravotnického sektoru. Ty reagovaly na schválení americké reformy zdravotnictví. I na akciovém trhu však investoři zachovávali opatrnost kvůli rozporným signálům z eurozóny o pomoci zadluženému Řecku, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK