Strojírenské Vítkovice otevřely v Ostravě závod za půl miliardy

26.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 26. března (ČTK) - Strojírenská skupina VÍTKOVICE MACHINERY GROUP otevřela v Ostravě nový závod na výrobu membránových stěn zejména pro energetické kotle do elektráren. Závod, který je součástí dceřiné společnosti VÍTKOVICE POWER ENGINEERING, si vyžádal půlmiliardovou investici. Zatím v něm pracuje 55 lidí, celkem by měl nabídnout až 150 pracovních míst. Novinářům to při dnešním slavnostním otevření řekli zástupci skupiny.

Zkušební provoz závodu byl spuštěn na přelomu roku. Naplno se výroba membránových stěn rozjede v červnu, kdy chce závod zaměstnávat v dělnických profesích už 123 lidí. "V letošním roce počítáme s obratem kolem 600 milionů korun. Při plné výrobě bude obrat závodu 1,2 miliardy," řekla ČTK mluvčí vítkovické skupiny Eva Kjonková.

Za stavbu závodu zaplatil strojírenský holding zhruba 240 milionů korun, dalších 260 milionů si vyžádaly technologie. Výrobní plocha hal zaujímá kolem 15.000 metrů čtverečních. V závodu se ročně vyrobí přibližně 6000 tun surových a 4000 tun opracovaných membránových stěn, které budou z větší části exportovány, například na Kubu a do Jižní Ameriky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK