King Sturge: Investice do nemovitostí se v ČR zvýšily o 60 pct

30.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. března (ČTK) - Investice do podnikatelských nemovitostí v Česku vzrostly za první čtvrtletí meziročně o 60 procent na 100 milionů eur, tedy asi na 2,5 miliardy korun. Mezi kupujícími nadále převažují hlavně čeští investoři. V tiskové zprávě to dnes sdělila realitní poradenská společnost King Sturge.

"Trh realitních investic začíná mírně ožívat. Předpokládáme, že v letošním roce budou uzavřeny obchody v celkovém objemu kolem 600 milionů eur (zhruba 15,2 miliardy korun), přičemž jedna až dvě velké transakce typu kancelářských budov Gemini či City Tower," uvedl analytik King Sturge Dušan Šťastník. V roce 2009 investoři na tuzemském realitním trhu utratili celkem 543 milionů eur (asi 13,8 miliardy korun).

Realitní obchody uzavřené v prvních třech měsících roku 2010 prý dokládají zájem o nejkvalitnější komerční nemovitosti třídy i v méně atraktivních lokalitách. Zájem byl také o starší nemovitosti, u nichž podle King Sturge klesla cenová hladina na "zajímavou úroveň". Novou skupinou obchodů tvořily nákupy starších komerčních nemovitostí za účelem jejich přestavby.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK