Na FÚ v Praze je klid, přiznání ještě nepodala asi třetina lidí

30.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. března (ČTK) - Zhruba třetina lidí ještě v Praze neodevzdala daňové přiznání, čas mají do středy. Na finančních úřadech je přitom klid, netvoří se fronty, nebyly zaznamenány problémy, ani konflikty, informovala dnes ČTK mluvčí Finančního ředitelství pro hlavní město Prahu Miroslava Bardonková. Zatím bylo podle ní podáno zhruba 65 až 70 procent z předpokládaného objemu daňových přiznání.

Lidé, kteří využívají služeb daňového poradce, mají čas na podání přiznání až do konce června. Daňové přiznání je možné podat osobně na finančním úřadu, zaslat poštou nebo podat elektronicky přes internet.

Finanční úřady i letos prodloužily na konci března kvůli daňovým přiznáním provoz podatelen. Od 22. do 31. března jsou úřady každý pracovní den otevřeny do 18:00. Nepodá-li člověk daňové přiznání včas, může mu finanční úřad zvýšit daň až o deset procent.

Od listopadu loňského roku se změnilo placení daní. Dnem splatnosti je nově den, kdy je částka připsána na účet finančního nebo celního úřadu. Je tak třeba počítat s časem, který potřebují peněžní ústavy pro převod peněžních prostředků.

Odhady MF počítají stejně jako loni celkově se zhruba 1,7 milionu daňových přiznání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK