Dolar po statistice z USA oslabil vůči euru

31.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 31. března (ČTK) - Dolar po zprávě o zaměstnanosti v soukromém sektoru USA za březen klesl vůči euru a smazal část předchozích zisků vůči jenu. Zpráva zvýšila obavy o rychlost oživení americké ekonomiky. Euro podpořila rovněž vyšší poptávka spojená s koncem měsíce.

V 17:00 SELČ euro vůči dolaru stouplo o 0,86 procenta na 1,3529 USD a k jenu vzrostlo o 1,49 procenta na 126,40 JPY. Dolar vůči jenu posílil o 0,66 procenta na 93,43 JPY, stáhl se však z tříměsíčního maxima 93,60 JPY.

Dolar však i přes dnešní slabší výkon zůstává na nejlepší cestě k dosažení nejlepšího čtvrtletního výkonu za poslední rok. Dolaru ve čtvrtletí pomohly zprávy, které naznačily, že výkon ekonomiky se zlepšuje, a očekávání, že rekordně nízké úrokové sazby se zřejmě začnou v USA zvyšovat dříve, než v Evropě a Japonsku.

Dnešní zpráva soukromé personální agentury ADP Employer Service ukázala, že soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech tento měsíc nečekaně zrušili dalších 23.000 míst. Ekonomové naopak v průměru odhadovali, že vznikne 40.000 nových pozic.

Obchodníci dodávají, že euro dnes sice posilovalo, jeho další výkon však zůstává nejistý. Obavy o Řecko a jeho dluh by mohly i nadále brzdit výkon evropské měny, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK