Prodej aut v USA minulý měsíc vzrostl díky výhodným pobídkám

01.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 1. dubna (ČTK) - Prodej aut ve Spojených státech minulý měsíc vzrostl díky výhodným pobídkám, jejichž vlnu odstartovala Toyota. Japonská automobilka zveřejní čísla o březnovém odbytu aut později, ale podle manažerů společnosti prodej vyskočil meziročně o 40 procent.

Toyota zavedla štědré slevy a financování s nízkými úroky, aby překonala nepříznivou situaci kolem nucených oprav milionů svých prodaných aut. Její rivalové pak na to museli odpovědět.

Koncern General Motors uvedl, že mu prodej nových aut v březnu vyskočil o 21 procent. Ford hlásí skok téměř o 40 procent a odbyt japonské Hondě vzrostl o 23 procent proti březnu minulého roku. Tehdy se spotřebitelé prodejnám s auty vyhýbali kvůli nejisté situaci celé ekonomiky a rostoucí nezaměstnanosti.

Prodej značek Hyundai a Subaru také rostl, ale Chrysler stále zápasí s poklesem prodeje; v březnu se mu odbyt snížil o osm procent. Automobilky roky slibují, že s pobídkami přestanou, většině se to ale kvůli konkurenci ostatních nepodařilo, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK