Apple za 28 dní prodal jeden milion iPadů

03.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. května (ČTK) - Americká počítačová společnost Apple za 28 dní od zahájení prodeje prodala jeden milion svých přístrojů iPad. Uživatelé si rovněž stáhli 12 milionů softwarových aplikací a 1,5 milionu digitálních knih. Vyplývá to z dnešního prohlášení společnosti.

IPad se začal v USA prodávat 3. dubna. První den prodeje firma dodala více než 300.000 iPadů. V tomto čísle však byly zahrnuty i všechny objednávky předem a dodávky přístrojů do maloobchodních sítí, kde nemusely být nutně ten den i prodány. Za první týden pak prodej stoupl na zhruba půl milionu.

Přenosný plochý počítač s dotekovým displejem, který připomíná větší mobilní telefon, má překlenout mezeru mezi chytrým mobilem a laptopem a slouží především k prohlížení internetu a multimediálních souborů a hraní her. V pátek firma zahájila ve Spojených státech prodej dražší verze iPadu s vysokorychlostním připojením na internet. Doposud byly k dispozici levnější tablety, které měly pouze bezdrátové připojení WiFi.

Koncem tohoto měsíce chce Apple začít prodávat iPad i v zahraničí. Nejprve by se iPady měly objevit v Austrálii, Británii, Francii, Itálii, Japonsku, Kanadě, Německu, Španělsku a Švýcarsku. Analytici dohadují, že v letošním roce by mohl Apple prodat celkem pět milionů iPadů, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK