Na burze zlevnily všechny tituly, nejlepší ČEZ ztratil 0,1 pct

04.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. května (ČTK) - Pražská burza dnes oslabila, index PX v závěru ztratil 2,07 procenta na 1256,1 bodu. Celá burza tonula v červených číslech, stejně jako okolní středoevropské trhy. Vyplývá to z údajů burzy.

Nejmenší ztrátu zaznamenala energetická společnost ČEZ, která ráno brzdila všeobecný sestup a v závěru přišla o 0,1 procenta na 924,20 Kč při objemu přes 756 milionů korun. Ostatní tituly na tom byly hůř ve výsledcích i v objemu. Akcie rakouské Erste Bank odepsaly 2,27 procenta na 844 Kč, cenné papíry Komerční banky klesly o 3,75 procenta na 3850 Kč a největší propad zaznamenal Philip Morris ČR, který oslabil o 4,71 procenta na 8601 Kč.

Na finančních trzích se opět obnovily obavy z šíření řecké dluhové krize do dalších zemí. Objevily se také spekulace, že obrovský odsouhlasený balík pomoci Řecku ve výši 110 miliard eur nebude na řešení situace stačit, komentoval vývoj analytik Komerční banky Miroslav Adamkovič. Výsledkem pro burzovní indexy jsou razantní výprodeje a útěk k relativně bezpečnějším instrumentům. K nejpostiženějším sektorům se řadí banky a komoditní tituly, dodal analytik.

Finanční ředitel NWR podle očekávání oznámil, že firma by mohla po výsledcích za první pololetí obnovit výplatu dividend. Ve středu oznámí své výsledky za první kvartál CME a Komerční banka, upozornil Adamkovič.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK