PF AXA připíše klientům výnos dvě procenta, loni byl výnos nula

11.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. května (ČTK) - AXA penzijní fond připíše na základě rozhodnutí valné hromady klientům za loňský rok zhodnocení dvě procenta. O rok dříve byl výnos fondu nulový. Fond o tom dnes informoval ČTK v tiskové zprávě.

"Připsané zhodnocení dvojnásobně převýšilo jednoprocentní míru inflace za rok 2009 a k tomu ještě klienti získávají i státní příspěvek až 150 korun měsíčně nebo daňové odpočty,“ uvedl ředitel komunikace finanční skupiny AXA Marek Zeman. Fond v roce 2009 zvýšil zisk na 789 milionů korun, což je nejlepší výsledek ze všech tuzemských penzijních fondů.

Zhodnocení za loňský rok zatím zveřejnil jen Penzijní fond Generali, který připsal klientům 2,4 procenta. Ostatní velké penzijní fondy očekávají za loňský rok zhodnocení, které většinou jen mírně překročí inflaci.

Služeb AXA penzijního fondu využívalo ke konci roku 526.000 účastníků penzijního připojištění, kteří v něm měli uloženo více než 33,1 miliardy korun. Podle výše uvedených údajů je AXA penzijní fond třetím, respektive druhým největším penzijním fondem v ČR.

AXA v ČR podniká prostřednictvím penzijního fondu, životní pojišťovny, pojišťovny se zaměřením na neživotní pojištění a investiční společnosti.Skupina AXA je celosvětovým lídrem v oboru finančního zabezpečení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK