ČSÚ: Prahy přijelo v 1.čtvrtletí o 4,7 pct více lidí než loni

11.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. května (ČTK) - Hlavní město si od ledna do března prohlédlo o 4,7 procenta více turistů než v loňském prvním čtvrtletí. Alespoň jednu noc tak v pražských hotelích a penzionech strávilo 785.037 lidí. V ubytovacích zařízeních během prvních tří měsíců roku strávili celkem dva miliony nocí, což je meziročně 3,7 procenta více. Informoval o tom dnes Český statistický úřad.

Do metropole přijelo více zahraničních i domácích turistů, meziročně se jejich počet zvýšil o 4,6 procenta, resp. o 5,5 procenta. Konkrétně cizinců bylo v prvním čtvrtletí v Praze přes 655.000 a domácích návštěvníků téměř 130.000.

Nárůst počtu ubytovaných hostů zaznamenaly vedle Prahy i kraje Středočeský, Jihočeský, Karlovarský, Liberecký, Jihomoravský a Zlínský. Hned za Prahou přibylo nejvíce ubytovaných návštěvníků v Karlovarském kraji, na třetím místě skončil Středočeský kraj.

Z pohledu celé republiky se počet hostů podle ČSÚ meziročně zvýšil o 0,5 procenta, počet jejich přenocování v prvním čtvrtletí naopak klesl o 1,2 procenta na 6,9 milionu.

ktp mha

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK