Travel Service chce v létě ze Slovenska přepravit 200.000 lidí

11.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 11. května (ČTK) - Česká letecká společnost Travel Service předpokládá, že v letní sezoně přepraví ze Slovenska asi 200.000 pasažérů. Novinářům to dnes řekl obchodní ředitel Peter Šujan. Vstupem na slovenský trh se firma stala jedničkou v nepravidelné charterové přepravě. Příští rok by chtěla z Bratislavy nabízet rovněž pravidelné lety, které provozuje pod značkou Smart Wings.

"Předpokládáme, že přepravíme zhruba 200.000 až 220.000 cestujících v průběhu letní sezony," poznamenal Šujan. Travel Service převzala přepravu klientů většiny slovenských cestovních kanceláří. Firma bude létat ze Slovenska do 35 destinací ve 12 zemích, zájem je prý hlavně o spojení s Tureckem a Egyptem.

Firmě pomohly k rozšíření aktivit na Slovensko i problémy několika leteckých přepravců, kteří donedávna nabízeli lety z bratislavského letiště. "Dopravci, kteří zde působili, se dostali do určitých problémů a cestovní kanceláře tak neměly možnost provozovat lety z Bratislavy," řekl ČTK generální ředitel Travel Service Roman Vik.

Společnost Travel Service funguje od roku 1997 a je jedničkou na trhu charterové letecké přepravy v České republice a v Maďarku. Celkem bude v letní sezoně zajišťovat přepravu na Slovensku čtyřmi letadly. Menší část letů bude provozovat z Košic.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK