GE Money Bank zvýšila do března zisk o 13,7 pct. na 1,2 miliardy

13.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. května (ČTK) - Tuzemská GE Money Bank zvýšila za první čtvrtletí konsolidovaný čistý zisk meziročně o 13,7 procenta na 1,2 miliardy korun. Výsledek pozitivně ovlivnily úspory provozních nákladů a nižší tvorba opravných položek k nespláceným úvěrům, hlavně firemním. Banka to oznámila ČTK v tiskové zprávě.

Provozní zisk banky se snížil meziročně o 3,7 procenta na 2,3 miliardy korun, zisk před zdaněním vzrostl o 9,9 procenta na 1,5 miliardy korun. „Výsledky za první čtvrtletí jsou povzbuzující, nicméně očekáváme, že ekonomické podmínky budou v roce 2010 stále náročné,“ uvedl generální ředitel GE Money Peter Herbert.

Objem úvěrů klientům bance do března vzrostl ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 1,2 procenta na 118,6 miliardy korun. Vklady klientů se zvýšily o téměř 23 procent na 109 miliard korun. Celková bilanční suma banky dosáhla ke konci března 149,7 miliardy korun, což je o 9,5 procenta více než před rokem.

Do skupiny GE Money v tuzemsku patří GE Money Bank, GE Money Multiservis a GE Money Auto. GE Money patří do skupiny General Electric, která je jednou z největších firem na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK