Škoda chystá další plusové směny, tentokrát o hromadné dovolené

13.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav 13. května (ČTK) - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto chystá kvůli velkému odbytu některých svých modelů další mimořádné směny. Měly by být organizovány ve třetím týdnu hromadné dovolené v červenci. Velký zájem je zejména o Superb, Superb combi a Yetiho, které se vyrábí v Kvasinách. Informuje o tom dnešní vydání týdeníku Škodovácký odborář.

Hromadná dovolená je letos naplánována na první tři týdny července. Plánované plusové směny by se týkaly až toho posledního. Podle týdeníku by však práce o dovolené byla možná pouze na základě kolektivního vyjednávání. Směny navíc by se kromě Kvasin dotkly i boleslavského závodu, kde se vyrábějí komponenty pro modely vyráběné v Kvasinách. "Rozhodně by to nebyla jednoduchá situace, celou věcí se budeme vážně zabývat,“ řekl týdeníku předseda škodováckých odborů Jaroslav Povšík.

Zájem o Superby a Yetiho je prý velký, denně přicházejí podle týdeníku stovky objednávek. Škoda již několik plusových směn v uplynulých týdnech vyhlásila. V Kvasinách by si lidé tak měli odpracovat už 16 plusových směn, většinou v noci z pátku na sobotu nebo v sobotu dopoledne. Kolik směn by bylo případně napracováno během dovolené, týdeník neuvádí.

Velký zájem je v poslední době také o motory 1,2 TSI, extra směny proto prý čekají také zaměstnance motorárny v Boleslavi. Agregáty se nevyrábí jen pro Škodu, ale také pro další koncernové značky. Pro některé provozy by zvýšení výroby mělo znamenat až 12 směn navíc.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK