Čtvrtletní zisk největší německé stavební firmy Hochtief klesl

17.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 17. května (ČTK) - Čistý zisk největší německé stavební společnosti Hochtief v prvním čtvrtletí klesl o 12 procent na 34,1 milionu eur (870 milionů Kč). Oznámila to dnes firma, jež působí rovněž v České republice. Zisk nicméně překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali na 32 milionů eur.

Společnost rovněž potvrdila celoroční výhled vzhledem k vysokému objemu zakázek a známkám určitého hospodářského oživení. Firma tak nadále počítá s mírným nárůstem čistého i hrubého zisku. Generální ředitel Herbert Lütkestratkötter nicméně upozornil, že oživení světové ekonomiky by letos mělo být pouze pomalé.

Tržby společnosti ve čtvrtletí stouply o procento na 4,45 miliardy eur. Hodnota nevyřízených zakázek dosáhla rekordních 36,74 miliardy eur. V celém letošním roce však Hochtief počítá s mírným poklesem zakázek, napsala agentura Reuters.

V České republice působí firma prostřednictvím divize Hochtief CZ. Ta vznikla ze státního podniku Vodní stavby Temelín v roce 1992. Součástí koncernu Hochtief je od roku 1999.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK