GTS Noveře klesly tržby o sedm procent na 5,39 mld. Kč

10.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. června (ČTK) - Telekomunikační firmě GTS Novera loni klesly tržby o sedm procent na 5,39 miliardy korun. Hrubý provozní zisk stoupl o 16 procent na 914 milionů Kč. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Ekonomické ukazatele ovlivnil zejména postupný přechod zákazníků od klasických hlasových služeb k datovým a řízeným řešením, kde operátor dosahoval vyšší marže.

Firma loňské výsledky považuje ve složitých ekonomických podmínkách za úspěch. "Naše úsilí a strategie zaměřovat se na firemní a veřejný sektor byla náležitě odměněna," uvedl generální ředitel Stuart Evers.

GTS Novera je celonárodní telekomunikační operátor, který poskytuje v garantované kvalitě komplexní portfolio hlasových, datových a internetových služeb. Vznikla v roce 2005 spojením operátorů GTS Czech a Aliatel. V roce 2006 dokončila akvizici společností Contactel, Telenor Networks a Nextra.

GTS Novera je součástí mezinárodního telekomunikačního uskupení GTS Central European Holding a má v současnosti přibližně 500 zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK