Sázkové kanceláře čekají o MS ve fotbale rekordní zájem

10.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. června (ČTK) - Sázkové kanceláře očekávají rekordní zájem sázkařů o letošní mistrovství světa ve fotbale. Na turnaj, který začne 11. června v Jihoafrické republice, už Češi vsadili desítky milionů korun. Celkové objemy sázek by se měly podle odhadů sázkových kanceláří pohybovat v řádech stovek milionů korun. Jako vítěze celého šampionátu Češi nejčastěji tipují mužstvo Brazílie. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími sázkovými kancelářemi.

"Přes neúčast české reprezentace čekáme nejsázenější světový šampionát v historii. Od posledního mistrovství světa před čtyřmi lety prošlo kurzové sázení dynamickým rozvojem, poprvé se může legálně sázet i prostřednictvím internetu," řekl ČTK tiskový mluvčí společnosti Sazka Zdeněk Zikmund.

Sázkové kanceláře očekávají rekordní objemy sázek i proto, že na fotbal se v tuzemsku sází nejčastěji. Například firma Tipsport odhaduje celkové tržby z mistrovství na téměř 500 milionů korun. Češi by tak u Tipsportu vsadili na fotbalový šampionát více než na zimní olympiádu a hokejové mistrovství světa dohromady. Společnost Chance doposud přijala sázky o objemu deset milionů korun, jejich celkový objem podle odhadu firmy přesáhne 100 milionů korun.

Podle většiny sázkařů je zatím hlavním favoritem celého turnaje Brazílie. Češi dále věří také Argentině, Španělsku, Nizozemsku, Anglii či Německu. Mezi střelci favorizují sázející například Robina van Persieho, Lionela Messiho, Cristiana Teveze nebo Wayna Rooneyho.

Sázkové kanceláře připravily pro klienty v souvislosti s fotbalovým mistrovstvím širokou nabídku kurzů. U Tipsportu si lze například vsadit na to, zda někdo vstřelí hattrick, nebo ne, na počet prodloužení, celkový počet udělených karet na turnaji nebo počet penalt. Sazka nabízí doplňkové sázky na počet brankářů, kteří v průběhu mistrovství dostanou šanci, na zastoupení jednotlivých kontinentů v semifinále a ve finále, na počty prodloužení a penaltových rozstřelů nebo na úspěšnost vybraných dvojic střelců.

O tom, že se Češi nebojí riskovat, svědčí například sázka klienta Tipsportu, který dvakrát za sebou vsadil 50.000 korun na to, že Nizozemsko vyhraje titul mistrů světa. Poprvé při kurzu 14:1, podruhé při 12:1. Pokud by nizozemský tým šampionát vyhrál, vyplácel by Tipsport výhru přesahující jeden milion korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK