Evropské akcie zřejmě rozšíří předchozí zisky

11.06.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


PAŘÍŽ, 11.června (Reuters) - Evropské akcie v pátek zřejmě zahájí seanci růstem, a rozšíří tak dvoudenní zotavení ve stopách zisků Wall Street a...

...asijských trhů, jež posílily po silných čínských makrodatech a příznivých signálech z trhu euroobligací.

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:20 ukazovaly na růst trhu o 0,5 až 0,7 procenta.

Páteční údaje ukázaly, že čínská inflace v květnu zrychlila na 19měsíční maximum, nicméně zpráva o zpomalení růstu aktivity továren a kapitálových výdajů by mohla dále zmírnit obavy z přehřátí třetí největší ekonomiky světa. [ID:nTOE65A019]

V centru pozornosti bude v pátek opět společnost BP <BP.L> poté, co američtí vědci zdvojnásobili odhad množství ropy prýštící z poškozeného vrtu v Mexickém zálivu.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> růstem o 1,57 procenta na 1014,14 bodu, když posilovaly důlní tituly po zprávě, že australská vláda zmírňuje plány na zvýšení daní.

Akcie bankovního sektoru vzrostly poté, co robustní poptávka v aukci španělských státních dluhopisů zmírnila obavy z dluhových problémů eurozóny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK