Euro přešlapuje na místě, na mušce technické úrovně

11.06.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 11.června (Reuters) - Euro v pátek čerpalo podporu z růstu akciového trhu, nicméně se mu nedařilo rozšířit zisky vůči dolaru kvůli...

...technické rezistenci a také opčním bariérám.

Euro nalézalo podporu v posilování hlavního evropského akciového indexu <.FTEU3>, nicméně růst jednotné měny ztrácel dech okolo úrovně 1,2150 dolaru, kde v pátek vyprší opce.

S touto úrovní se také pojí technická rezistence vzhledem k tomu, že rozmezí 1,2150 až 1,2155 euru poskytovalo určitou podporu během jeho květnového propadu. Prolomení hladiny 1,2150 dolaru v tomto měsíci otevřelo prostor pro propad až na 1,1876 dolaru v tomto týdnu, nejníž za více než čtyři roky.

"Kurs eura k dolaru se blíží důležité úrovni 1,2150 dolaru, nad níž by mohlo dojít k rozšíření probíhající korekce směrem vzhůru," uvedl Dag Muller, technický analytik banky SEB.

Mnozí hráči na trhu očekávají, že euro bude v dlouhodobějším horizontu čelit prodejnímu tlaku kvůli obavám, že dluhové potíže některých zemí eurozóny se šíří do dalších států.

Nicméně někteří investoři si oddechli poté, co prezident Evropské centrální banky Jean-Claude Trichet ve čtvrtek řekl, že tříměsíční nouzové úvěry bankám budou nabízeny do září. [ID:nSGE65A02M]

Trichet také přislíbil, že do konce roku bude banka držet míru likvidity na vysoké úrovni.

Euro <EUR=> v 11:15 posilovalo o 0,1 procenta na 1,2119 dolaru, když předtím vystoupalo až na denní vrchol 1,2148 dolaru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK