Česká měna dopoledne oslabuje k oběma hlavním světovým měnám

11.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. června (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně oslabovala k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:45 se obchodovala na 25,75 Kč/EUR a 21,28 Kč/USD, vyplývá z údajů Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka je pro dnešní obchodování se středoevropskými měnami určující zklidnění evropských akciových trhů po čtvrteční euforii. Středoevropské měny tak zůstávají na čtvrtečních úrovních, nebo z nich mírně oslabují. "V případě koruny platí to druhé," dodal Vlk.

Poukázal na to, že členka bankovní rady České národní banky Eva Zamrazilová uvedla, že si dokáže představit sazby na stávající úrovni ještě nějakou dobu. O růstu je podle ní možné začít uvažovat, až pokud začne oživení ekonomiky vypadat udržitelně. "Tento komentář odpovídá současným očekáváním trhu, proto není pro korunu důvodem k reakci," popsal Vlk.

Podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory se nálada na trhu zlepšila, což dává středoevropským měnám prostor k posílení a koruna je navíc podhodnocená. Pikora proto dnes očekává zpevnění koruny k euru a mírné posílení také k dolaru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK