Česká AVG koupila amerického distributora Walling Data

16.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. června (ČTK) - Český výrobce antivirových programů AVG Technologies koupil amerického distributora bezpečnostního softwaru Walling Data. Cenu firmy nezveřejnily. Uvedly to v tiskové zprávě.

V první fázi bude AVG pracovat na začlenění společnosti Walling Data do amerického a globálního týmu AVG a na sestavení svých týmů předprodejní a následné podpory v rámci struktury společnosti Walling Data.

Walling Data distribuuje produkty AVG na americkém trhu od roku 2001 a zaměřuje se zejména na prodejce, vzdělávání, státní správu a neziskové organizace. Společnost byla založena roku 1994 Lukem Wallingem a poskytuje na území USA služby více než 100.000 prodejcům a koncovým zákazníkům.

"Rozhodnutí o koupi společnosti Walling Data bylo logickým krokem, neboť chceme i nadále podporovat naše distribuční kanály na americkém trhu, který je pro AVG klíčový a společnost Walling Data zde zaujímá pevnou pozici," uvedl generální ředitel AVG J. R. Smith.

AVG je podle objemu nainstalovaného bezpečnostního software čtvrtý největší poskytovatel antivirových řešení na světě. Volně dostupné nebo placené programy chrání přes 110 milionů uživatelů po celém světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK