Valná hromada ČD Carga zvolila Bazgera do představenstva

25.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. června (ČTK) - Dnešní valná hromada společnosti ČD Cargo jmenovala do představenstva společnosti nového provozního ředitele Petra Bazgera. Jeho jmenováním čtyřčlenné představenstvo splní podmínku odborné způsobilosti řídícího orgánu. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Představenstvo po odvolání generálního ředitele Josefa Bazaly a jeho týmu pro údajné špatné hospodaření od minulého týdne řídí generální ředitel Českých drah Petr Žaluda a členy jsou jeho dva náměstci. Ani jeden z nich však neměl potřebnou odbornou způsobilost a firmě hrozilo odebrání licence.

Po odvolání představenstva v čele s Bazalou postupně z vedení ČD Carga odešli personální ředitel Pavel Koucký, provozní ředitel Oldřich Mazánek, jeho zástupce Jiří Witiska a obchodní ředitel Rodan Šenekl. Bazger se stal novým provozním ředitelem a personálním ředitelem je dlouholetý zaměstnanec ČD a vyjednávač s odbory Ivo Veselý.

Bazger mimo jiné působil jako vedoucí a kontrolní dispečer řízení vlakové práce, vedoucí řízení skupiny vlakové práce nebo vedoucí Oddělení obchodu v nákladní přepravě. Naposledy pracoval jako výkonný tajemník pro správu majetku, kde měl na starost problematiku evropských dotací a oddlužení dceřiných společností.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK