Evropské akcie posílily po předchozích čtyřech poklesech za sebou

28.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 28. června (ČTK) - Evropské akcie dnes dopoledne posílily po předchozích čtyřech poklesech za sebou. Bankovní tituly rostly díky zprávě o tom, že skupina G20 se rozhodla poskytnout bankovnímu sektoru více času na přijetí nových kapitálových pravidel.

Panevropský index FTSEurofirst 300 se v 11:00 SELČ zvýšil o 0,9 procenta na 1022,84 bodu. Akcie bankovních společností Barclays, Lloyds a BNP Paribas si připsaly zisky v rozmezí od 1,1 do 1,7 procenta, napsala agentura Reuters.

Analytici však očekávají, že akciový trh zůstane vrtkavý. "Trh samozřejmě čeká, jaký vliv bude mít zpřísňování rozpočtové politiky na ekonomiku. Lidé jsou rozhodně opatrní," uvedl analytik Peter Dixon ze společnosti Commerzbank.

Skupina G20 se v komuniké vydaném po skončení víkendového summitu v Kanadě zavázala ke snížení svých rozpočtových deficitů na polovinu do roku 2013. Upozornila však, že její hlavní prioritou je podpora hospodářského růstu, a ponechala jednotlivým zemím možnost postupovat vlastním tempem a zvolit takovou politiku, která bude vyhovovat národním zájmům.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK