Wall Street mírně klesá kvůli energetickém sektoru

29.06.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 29.června (Reuters) - Americké burzy v pondělí mírně oslabily, když nad růstem titulů vázaných na spotřebitele včetně tabákových...

...společností převážily ztráty v energetickém sektoru.

Akcie firem Coca Cola <KO.N> a Procter & Gamble <PG.N> se s růstem o 1,6 procenta, respektive 1,4 procenta zařadily mezi nejúspěšnější v bázi indexu blue chips Dow Jones.

Spotřebitelské tituly posílily po zprávě, že osobní výdaje v květnu stouply mírně nad odhady trhu po dubnové stagnaci. [ID:nDOL844847]

Spotřebitelské výdaje představují zhruba dvě třetiny ekonomické aktivity Spojených států a investoři i analytici očekávají, že budou vykazovat větší sílu a podpoří širší růst.

Akcie tabákových společností vyskočily poté, co Nejvyšší soud Spojených států zamítl snahu americké vlády vydobýt miliardy dolarů na úhrady škod od tabákového průmyslu.

Altria Group <MO.N> získala 3,3 procenta, Reynolds American <RAI.N> vzrostla o 4,1 procenta a index tabákového sektoru Dow Jones <.DJUSTB> přidal 1,8 procenta.

Počáteční růst na Wall Street však vymazal slabý výkon v energetickém sektoru kvůli poklesu cen ropy poté, co polevily obavy, že tropická bouře Alex naruší produkci v Mexickém zálivu.

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> klesl o 0,05 procenta na 10.138,52 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> oslabil o 0,20 procenta na 1074,57 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> ubral 0,13 procenta na 2220,65 bodu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK