Ztrátový pivovar Vyškov odmítl obě nabídky na pronájem areálu

29.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vyškov/Brno 29. června (ČTK) - Ztrátový pivovar Vyškov zůstává nadále v rukou státu. Představenstvo podniku dnes odmítlo obě dvě nabídky na pronájem areálu, které vzešly z výběrového řízení. ČTK to dnes bez dalších podrobností řekl ředitel pivovaru David Šigut.

Vedení pivovaru připravilo tiskovou zprávu, kterou poslalo k rozeslání na ministerstvo zemědělství. V něm údajně vysvětlilo postup hodnocení nabídek. Ministerstvo ale vydalo vlastní tiskové prohlášení, ve kterém stroze informuje o tom, že v brzké době svolá valnou hromadu společnosti. Jejím úkolem bude zhodnocení postupu vedení pivovaru.

Prodělečný pivovar stát nemůže prodat kvůli nevyřešeným církevním restitucím. Už několikrát se jej proto pokoušel pronajmout. Zatím poslední tendr na nájemce pivovarského areálu a technologického zařízení na výrobu piva vyhlásil stát loni na podzim. Jediný zájemce, třeboňský pivovar Bohemia Regent, ale nakonec z tendru odstoupil.

Letos v květnu rozhodla valná hromada o utlumení činnosti pivovaru. Z celkem 33 zaměstnanců má být 24 propuštěno do poloviny roku, napsaly na konci května Hospodářské noviny. Hlavním důvodem je kumulace ztrát za několik posledních let. Loni vykázal pivovar ztrátu 30 milionů korun při tržbách necelých 34 milionů, předloni činila ztráta 9,7 milionu korun a o rok dříve zhruba 20 milionů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK