Americké akciové futures mírně rostou po datech

02.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 2.července (Reuters) - Americké futures na akciové indexy v pátek ukazovaly na mírný růst trhu po zprávě, že američtí zaměstnavatelé v...

...červnu zrušili poněkud více pracovních míst, než se čekalo, ale míra nezaměstnanosti překvapivě klesla na nejnižší úroveň za téměř rok.

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:10 SELČ rostly o 0,2 procenta, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> posilovaly o 0,3 procenta.

Americká ekonomika v červnu smazala 125.000 pracovních míst, nejvíce od loňského října, míra nezaměstnanosti však nečekaně klesla na 9,5 procenta, nejníž od loňského července, z květnových 9,7 procenta, ukázaly v pátek údaje ministerstva práce. [ID:nSCH244950]

Austrálie v pátek ukončila spor s globálními těžařskými společnostmi, když se rozhodla pro mírnější variantu jejich zdanění, a odstranila tak důležitou překážku před vyhlášením voleb.

Tato zpráva pomohla zvednout evropské akcie, přičemž k největším patřily zisky důlních společností jako Rio Tinto <RIO.L> či Xstrata <XTA.L>. [ID:nSGE6600LW].

V centru pozornosti budou akcie biotechnologických společností. Francouzský výrobce léků Sanofi-Aventis <SASY.PA> připravuje akvizici ve Spojených státech, jejíž hodnota může dosáhnout 20 miliard dolarů či více, citovala ve čtvrtek agentura Bloomberg zasvěcené zdroje. Mluvčí společnosti se k věci odmítl vyjádřit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK