Ceny ropy za obav z vývoje světové ekonomiky pokračují v poklesu

05.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 5. července (ČTK) - Ceny ropy na světových trzích se dnes opět snižovaly po předchozích pěti dnech poklesu za sebou. Dolů je tlačí přetrvávající obavy ohledně růstu světové ekonomiky a poptávky po pohonných hmotách.

Kolem 16:20 SELČ se cena americké lehké ropy snížila o 36 centů na 71,78 dolaru za barel poté, co za minulý týden klesla celkem o 8,5 procenta. Severomořská ropa Brent zlevnila o 15 centů na 71,50 dolaru za barel, napsala agentura Reuters.

"Další vývoj ropy bude velmi záviset na náladě na akciových trzích a na hospodářských vyhlídkách. Dokud bude přetrvávat ekonomický pesimismus, měla by se ropa držet v dolní části rozpětí od 70 do 80 dolarů," uvedl analytik Carsten Fritsch ze společnosti Commerzbank.

Asijské akcie dnes uzavřely smíšeně a evropské akcie zůstaly bez výraznějších změn. Objemy obchodů jsou nízké, protože burzy ve Spojených státech jsou kvůli státnímu svátku uzavřeny.

Ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT AKTUÁLNÍ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent srpen 71,50 71,65 New York - Nymex WTI srpen 71,78 72,14

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK