Akcie v USA dopoledne rostly i přes slabší statistiku služeb

06.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. července (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne posílily, přestože americký sektor služeb nerostl tak rychle, jak se očekávalo. Investoři se pokoušeli vyrovnat ztráty, které akcie utrpěly v posledních týdnech po vlně nepříznivých čísel o kondici americké ekonomiky.

Index Dow Jones v poledne newyorského času posílil o 1,4 procenta na 9818 bodů. Index Nasdaq Composite v 18:00 SELČ stoupl na 2126,4 bodu se ziskem 1,7 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Sektor služeb v USA v červnu sice pošesté za sebou vzrostl, tempo jeho růstu však bylo nejpomalejší od letošního února. Institut pro řízení dodávek (ISM) oznámil, že jeho index aktivity služeb se v červnu snížil na 53,8 bodu z květnových 55,4 bodu.

Zpráva sice nenaplnila očekávání, stále ale naznačuje, že ekonomika roste. Slabší údaj proto nebyl po řadě nepříznivých dat z poslední doby takovou ranou. Ekonomové podle agentury Thomson Reuters očekávali rovných 55 bodů. Nad 50 body index ukazuje růst, pod nimi pokles, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK