Akcie v USA v úterý přerušily sedmidenní pokles a vzrostly

07.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. července (ČTK) - Akcie amerických firem v úterý přerušily sedmidenní pokles a vydaly se vzhůru. Obchodníci nakupovali zejména tituly, které v posledních dnech klesaly nejvíce.

Index Dow Jones za úterý stoupl o 57,14 bodu na 9743,62 bodu, tedy o 0,6 procenta. Za poslední dva týdny přitom index spadl o 7,3 procenta, a dostal se tak nejníže od října minulého roku. Index Nasdaq Composite se zvýšil o 0,1 procenta na 2093,88 bodu, když si za úterý 2,09 bodu připsal.

Nákup titulů byl selektivní, obchodníci se zajímali hlavně o emise, které se po posledním poklesu jeví jako levné. Na trhu tak stále převládal počet titulů klesajících nad rostoucími. Dow Jones si v jednu chvíli během dopoledne sice připsal 172 bodů, ale odpoledne se také propadl do červených čísel, napsala agentura AP.

Na devizovém trhu klesl kurz amerického dolaru, protože se zvýšila ochota riskovat. Přispěla k tomu australská centrální banka svým pozitivním výhledem pro Asii i domácí ekonomiku. K prodejním tlakům na dolar se pak přidala zpráva o sektoru služeb z USA, která přiživila obavy z dalšího zpomalení amerického hospodářského růstu.

Kurz eura se v závěru newyorského obchodování zvýšil o 0,7 procenta na 1,2621 USD, když se mu podařilo prolomit hranici 1,26 USD. Vůči japonskému jenu dolar oslabil o 0,3 procenta na 87,48 JPY, dodal Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK