Evropské akcie zřejmě odevzdají úterní zisky

07.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


PAŘÍŽ, 7.července (Reuters) - Evropské akcie zřejmě zahájí středeční seanci poklesem poté, co růstu z předchozí seance došel dech a slabé údaje z...

...ekonomiky Spojených států přiživily opatrný sentiment trhu.

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:35 ukazovaly na pokles trhu o 0,5 až 1,2 procenta.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> růstem o 2,56 procenta na 991,23 bodu.

Údaje Institutu řízení zásob v úterý ukázaly, že aktivita v sektoru služeb Spojených států v červnu rostla, nicméně nejpomaleji od února. To prohloubilo obavy, že oživení ekonomiky dochází dech.

Wall Street v úterý posílil, ovšem silný zájem o nákupy později během dne opadl s tím, jak opět převládl opatrný sentiment a investoři dopolední zisky využili k prodeji namísto k otevření nových dlouhých pozic.

Ministr financí Spojených států Timothy Geithner v úterý vyjádřil přesvědčení, že americká ekonomika bude pokračovat v růstu, a nadále se tak bude zotavovat ze škod způsobených finanční krizí. Připustil ovšem, že oživení "nikdy není rovnoměrné, nikdy není stabilní."

Geithner v televizním pořadu PBS NewsHour zopakoval svůj názor, že Evropa dluhové potíže zvládne, a dodal, že evropští představitelé "činí potřebné kroky, aby zajistili návrat k růstu." [ID:nN06119585]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK