Koruna v úvodu týdne posiluje vůči euru i dolaru

07.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. července (ČTK) - Česká měna v úvodu týdne posiluje vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:40 koruna proti pátečnímu závěru zpevnila o 16 haléřů na 25,53 Kč/EUR. Vůči dolaru si polepšila o osm haléřů na 20,31 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se koruna během svátečního začátku týdne posunula na silnější hodnoty. Dnes v úvodu mírně ubrala spolu s regionem, který sleduje horší výkony evropských akcií.

"Čísla z domácí ekonomiky dopadla dobře. Rychlejší růst maloobchodu i vysoká dynamika zahraničního obchodu jsou pozitivními signály o vývoji ekonomiky v druhém čtvrtletí, které se však na trhu nesetkaly s odezvou," dodal Vlk.

Dolar se kolem 10:40 obchodoval na 1,2571 USD/EUR. Obchodování s eurem a dolarem se po rychlém růstu z konce minulého týdne usazuje kolem 1,2600 USD/EUR, uvedl Vlk. Výrazný pohyb podle něj zřejmě souvisí s lepšími zprávami z evropského bankovního sektoru a posunem očekávání o budoucím směřování americké ekonomiky po sérii špatných čísel. "Zdá se však, že po této vlně přichází konsolidace a kurz by mohl znovu více sledovat změny v averzi k riziku," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK