Evropské akcie zčásti mažou ztráty, banky se zvedají

07.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 7.července (Reuters) - Evropské akcie ve středu odpoledne částečně smazaly předchozí ztráty, když se zčásti zotavil bankovní sektor poté,...

...co zdroje uvedly podrobnosti o zátěžových testech evropských bank.

Index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> ve 13:50 klesal o 0,58 procenta na 985,52 bodu, když během seance sklouzl až na 976,63 bodu.

Dva zdroje z německého bankovního sektoru uvedly, že zátěžové testy evropských bank nebudou zahrnovat předpokládané snížení hodnoty německých státních dluhopisů použitých jako záruky pro půjčky (haircut).

Naopak státní obligace sužovaných zemí skupiny PIIGS, kam patří Portugalsko, Itálie, Irsko, Řecko a Španělsko, projdou značnými zátěžovými testy. [ID:nWEA8808]

"S tím, jak se pomalu vynořují podrobnosti testů, stává se trh o něco průhlednější, a to je pozitivní," řekl David Thebault, ředitel kvantitativního obchodování z Global Equities.

Akcie finančního sektoru ovšem nadále oslabovaly, přestože část ztrát smazaly. Bankovní index STOXX Europe 600 <.SX7P> ubíral 0,7 procenta. Banka HSBC <HSBA.L> ztrácela 2,7 procenta a Lloyds <LLOY.L> oslabovala o 1,3 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK