Wall Street rostl 3.den v řadě díky tržbám, údajům

09.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 9.července (Reuters) - Akcie na Wall Street ve čtvrtek vzrostly třetí den v řadě, když investory povzbudily údaje o poklesu žádostí v...

...podporu v nezaměstnanosti a zprávy o solidních tržbách několika významných maloobchodních řetězců.

Akcie opět našly půdu pod nohama, ztracenou po sérii slabých ekonomických údajů, které vzbudily obavy z recese s dvojím dnem. Nízké zobchodované objemy nicméně naznačují, že investoři jsou stále skeptičtí a jen málo z nich očekává trvalý růst trhu.

Index amerických blue chips Dow Jones ve čtvrtek vzrostl o více než 1 procento, podpořen nákupy v závěru seance. Z odvětví v širším indexu S&P 500 se nejlépe dařilo sektoru spotřebního zboží <.GSPS>, který přidal 1,5 procenta. Akcie společnosti Costco Wholesale <COST.O> posílily o 2,6 procenta.

"Ty údaje, které jsme dnes viděli, byly lepší, než jaké jsme zvyklí vídat... daly nám trochu naděje," řekl Steve Goldman, stratég trhu ze společnosti Weeden & Co.

"Na trhu je však stále tolik pesimismu, že to způsobuje tak prudké kolísání akcií."

Index Dow Jones <.DJI> vzrostl o 1,2 procenta na 10.138,99 bodu, index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 0,94 procenta na 1070,25 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> stoupl o 0,74 procenta na 2175,40 bodu.

Prodejci oděvů pro mladé jako Abercrombie & Fitch <ANF.N> a obchodní domy jako JC Penney <JCP.N> předčili očekávání svými tržbami za červen. Akcie JC Penny vzrostly o 6,7 procenta, Abercrombie & Fitch vyskočil o 7,8 procenta.

Maloobchodní tržby v obchodech otevřených nejméně rok v červnu stouply o 3,1 procenta, téměř v souladu s odhady analytiků na Wall Street, kteří čekali růst o 3,2 procenta.

Čtvrteční údaje dále ukázaly, že sezonně očištěný počet nových žádostí o podporu v minulém týdnu klesl o 21.000 na 454.000, nejnižší úroveň od začátku května.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK