Wall St roste díky ziskům, Intel překonává odhady

14.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 14.července (Reuters) - Americké akcie v úterý stouply šestý den v řadě poté, co kvartální výsledky hliníkárny Alcoa <AA.N>...

...dodaly odvahu investorům, kteří se předtím drželi zpátky kvůli nervozitě spojené s udržitelností ekonomického oživení.

Trhy ve středu zřejmě budou dále čerpat podporu z výsledků společnosti Intel <INTC.O>, které překonaly odhady trhu. Výrobce mikročipů také předložil nečekaně silnou prognózu tržeb.

Alcoa, největší producent hliníku ve Spojených státech, zpevnila o 1,2 procenta poté, co oznámila nečekaně silné kvartální výsledky a zvedla předpověď globální spotřeby hliníku. [ID:nN13242453]

"Mnoho investorů se stále obává zhoršení ekonomiky, a proto je tato výsledkova sezona tak důležitá. Osvětlí, co do budoucna očekává management společností," řekl Lawrence Creatura, portfolio manažer z Federated Clover Investment Advisors.

Výsledkový optimismus v úterý také podpořil akcie dalších firem, jež oznámí výsledky později v tomto týdnu, včetně předních bank. JPMorgan Chase & Co <JPM.N> přidala 3,3 procenta a Bank of America Corp <BAC.N> posílila o 3 procenta.

Demokraté v Senátu si zřejmě zajistili hlasy nutné pro schválení nové verze finanční regulace. Pokud zákon projde, mohlo by to krátkodobě pro bankovní sektor představovat negativní faktor, řekl Marc Pado, stratég pro americké trhy z Cantor Fitzgerald & Co. [ID:nFINREG]

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> vzrostl o 1,44 procenta na 10.363,02 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 1,54 procenta na 1095,34 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> stoupl o 1,99 procenta na 2242,03 bodu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK