UPS prudce zvýšila zisk, růst přepravy zásilek táhne hlavně Asie

22.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. července (ČTK) - Americká logistická společnost United Parcel Service (UPS) ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšila zisk o 90 procent na 845 milionů dolarů (asi 16,5 miliardy Kč). To je mnohem lepší výsledek, než se čekal na trhu, a firma uvedla, že za růstem je především vyšší zájem o přepravu zásilek z Asie.

UPS je největším přepravcem balíkových zásilek na světě a je považována i za indikátor stavu globální ekonomiky. Pokud se zvyšuje zájem o přepravu balíků, je to podle analytiků znamení, že světový obchod se dává do pohybu. Díky výsledkům za druhé čtvrtletí firma zlepšila výhled na letošní rok.

Zisk na akcii činil 84 centů a zvýšil se proti 44 centům před rokem. Na Wall Street se v průměru čekal zisk na akcii 77 centů.

Firma uvedla, že růst poptávky po přepravě balíků je zřejmý hlavně v mladých tržních ekonomikách v Asii. Celkový objem přepravených exportních zásilek se meziročně zvýšil o 15 procent, růst objemu zásilek z Asie se zvýšil o 40 procent.

Na celý letošní rok firma očekává zisk na akcii 3,35 až 3,45 USD. Dosud počítala se ziskem 3,05 až 3,30 USD na akcii. Díky příznivému výhledu kurz akcií UPS hned na začátku dnešního obchodování v New Yorku vzrostl o téměř šest procent na 63,40 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK